Η ιστορία του σούσι

Ανακοινώσεις - Νέα

Μια φορά κι έναν καιρό, τον 4ο αιώνα πΧ για την ακρίβεια, στην Νοτιοανατολική Ασία οι άνθρωποι έτρωγαν αλατισμένο ψάρι και βρασμένο ρύζι. Το προτιμούσαν έτσι γιατί μπορούσε να διατηρηθεί πολύ καιρό. Το αποκαλούσαν nare-zushi. Χωρίς να το ξέρουν είχαν κάνει ήδη το πρώτο βήμα για ένα πιάτο που θα λάτρευε όλος ο κόσμος πολλούς αιώνες μετά.

Τον 8ο αιώνα μΧ το sushi κάνει την εμφάνισή του στη γαστρονομική καθημερινότητα της Ιαπωνίας. Το ψάρι ήταν σχεδόν ωμό και το ρύζι σχετικά φρέσκο. Αργότερα το 1615 με 1868, την εποχή της κυριαρχίας των σογκούν, χάρη στον σεφ Yohei, το sushi αρχίζει να παίρνει σταδιακά τη μορφή που γνωρίζουμε σήμερα. Η τεχνική της δημιουργίας του διανθίζεται με ξύδι και συνοδεύεται από ωμό ψάρι, θαλασσινά ή και λαχανικά.

Για πολλά χρόνια το μονοπώλιο στην παρασκευή sushi, ανήκε στο Τόκυο (Edo όπως ήταν η αρχαία ονομασία του).Για τους Ιάπωνες ο δημιουργός του sushi δεν ήταν ένας απλός σεφ. Για εκείνους ήταν πολύ περισσότερα και κυρίως ένας καλλιτέχνης. Η αυστηρότητα και οι ιεροί κανόνες της παρασκευής του sushi βοήθησαν σημαντικά ώστε να διατηρηθεί αναλλοίωτη η γεύση του τόσο κατά την εξάπλωσή του στην υπόλοιπη Ιαπωνία όσο και σε άλλους λαούς στο πέρασμα του χρόνου.

Το sushi είναι πολύ θρεπτική επιλογή κι αυτό έχει τεκμηριωθεί πλέον επιστημονικά με δεκάδες ιατρικές μελέτες. Είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών, και Ω3 λιπαρών οξέων.

Ανακαλύψτε τον κόσμο του sushi, με την υπογραφή της Cardinal, μέσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα

eshop.dnfood.gr

περισσότερα άρθρα

Προϊόντα από το E-shop