Ανακοινώσεις - Νέα

Νέα προϊόντα, καινοτόμες εφαρμογές και εξαιρετικές γεύσεις έκαναν την προηγούμενη Πέμπτη μία από τις δημιουργικότερες ημέρες του 2017.

Τη γεύση της Θεσσαλονίκης σήμερα και όλων των στοιχείων που χρωματίζουν τον γαστρονομικό καμβά της, κλήθηκαν να μεταφέρουν τρεις πρεσβευτές σεφ, στο τελευταίο μέρος του «Thessaloniki Food Festival» στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κοτζιά το διήμερο 7-8 Οκτωβρίου.

Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι το φαγητό έχει καλύτερη γεύση όταν μαγειρεύεται και προσφέρεται με αγάπη.

Αγαπάς την πίτσα. Πολύ. Πάρα πολύ. Τόσο πολύ που θέλεις να τη δοκιμάσεις και στις πιο γκουρμέ εκδοχές της. Βέβαια θα σου κοστίσει μια περιουσία, αλλά αξίζει!

Μια φορά κι έναν καιρό, τον 4ο αιώνα πΧ για την ακρίβεια, στην Νοτιοανατολική Ασία οι άνθρωποι έτρωγαν αλατισμένο ψάρι και βρασμένο ρύζι. Το προτιμούσαν έτσι γιατί μπορούσε να διατηρηθεί πολύ καιρό. Το αποκαλούσαν nare-zushi. Χωρίς να το ξέρουν είχαν κάνει ήδη το πρώτο βήμα για ένα πιάτο που θα λάτρευε όλος ο κόσμος πολλούς αιώνες μετά.

Άλλες δύο νέες διακρίσεις για την ''Νηρεύς'' στα βραβεία Superior Taste Award!

Εκλεκτές γεύσεις για καλό σκοπό είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στο Cooking for Charity 2017 που πραγματοποιήθηκε στο βραβευμένο με χρυσό σκούφο εστιατόριο Treehouse του ξενοδοχείου Ekies.

Άλλος ένας σταθμός στην ιστορία της σοκολάτας καταγράφεται αυτές τις ημέρες. Οι επιστήμονες σε συνεργασία με έναν διάσημο οίκο σοκολάτας δημιούργησαν ένα τέταρτο είδος, μόλις 80 χρόνια μετά το τελευταίο είδος σοκολάτας.

Μπορεί να μη γεννήθηκε βασιλιάς, αλλά πολλοί τον αποκαλούσαν βασιλιά του καλού φαγητού. Ο λόγος για τον Μάρκο Γάβιο Απίκιο ...

Τα ζυμαρικά αποτελούν το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Με τυρί, με κιμά, με σάλτσα ντομάτας κάθε πιάτο εξίσου δελεαστικό. Τα ζυμαρικά έχουν εκτός από υπέροχη γεύση, πολλά σχήματα και κάθε είδος έχει τη δική του ονομασία. Πόσες φορές έχετε βάλει το κουίζ αυτό στον εαυτό σας αλλά και στην παρέα;

Όταν ακούμε τη λέξη ωρίμανση το μυαλό μας πηγαίνει κατ’ ευθείαν στον οίνο ή στο τυρί. Αν κάποιος μας έλεγε ότι μπορεί να γίνει αυτό και με το κρέας η πρώτη εικόνα που θα μας ερχόταν στο μυαλό θα ήταν κάτι σάπιο κι επικίνδυνο . Κι όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά απ’ αυτά που μας έμαθαν.

Ετοιμάζεις ταξίδι, μοναχά για πάρτη σου… Καλά ίσως και 5-6 κολλητούς. Προορισμός η Ιταλία και ήδη από τώρα σας ανοίγει η όρεξη για τις γνωστές Ιταλικές σπεσιαλιτέ που τρώτε σε εστιατόρια εδώ, αλλά επιτέλους εκεί θα βρείτε στην ορίτζιναλ εκδοχή τους. Επειδή το βλέπω το έργο από τώρα, για να σας δώσω μερικά σπόιλερ πριν ξενερώσετε…